Smakujemy wystawę. Spacer po wystawie czasowej z degustacją w restauracji "Warsze"

Zapraszamy na spacer po wystawie czasowej "Od kuchni". W trakcie degustacji w muzealnej restauracji "Warsze" spróbujemy tradycyjnych smaków żydowskich oraz poznamy izraelskie przystawki mezze, które podbiły serca smakoszy i znawców kuchni.
- 31 lipca (niedziela), godz. 12.00
- bilety: 80 zł normalny, 70 zł ulgowy, KUP BILET >>
- liczba miejsc ograniczona: 15 osób
- prowadzenie: Beata Meller, w jęz. polskim
- terminy kolejnych oprowadzań:
- 14 sierpnia (niedziela)
- 18 września (niedziela)
- 23 października (niedziela)
Dowiemy się, czym różnią się od siebie kuchnie Żydów mieszkających w różnych częściach świata, poznamy słynną szefową kuchni z okresu międzywojennego, Fanię Lewando, i popularną autorkę książek kucharskich, Rebekę Wolf. Porozmawiamy o tym, skąd wzięły się zasady koszerności i czy trudno jest prowadzić koszerną kuchnię. Na koniec razem z przewodnikiem udamy się do muzealnej restauracji "Warsze" na wspólną degustację kilku potraw.