Budynek Muzeum widziany z góry, z budynków przy ulicy Edelmana. Jest wieczór, widać rozświetloną panoramę śródmieścia Warszawy
fot. Muzeum Historii Żydów Polskich
Muzeum

Podstawowe informacje

Muzeum będzie nieczynne w dniach:

2021

  • 1 listopada
  • 24, 25, 31 grudnia

KUP BILET >>


Godziny otwarcia


poniedziałek | środa | czwartek | piątek | niedziela

  • muzeum czynne:  10:00–18:00
  • ostatnie wejście na wystawę czasową: 17.30
  • ostatnie wejście na wystawę stałą: 16:00
  • W CZWARTKI wstęp na wystawy jest BEZPŁATNY

sobota

  • muzeum czynne:  10:00–20:00
  • ostatnie wejście na wystawę czasową: 19.30
  • ostatnie wejście na wystawę stałą: 18:00

wtorek

  • muzeum nieczynne dla zwiedzających

Regulamin sprzedaży biletów i zwiedzania Muzeum POLIN >>

Zasady bezpiecznego zwiedzania >>

UWAGA: Limity osób przebywających w Muzeum na wystawach lub wydarzeniach nie dotyczą osób w pełni zaszczepionych przeciw COVID-19. Jeśli zechcą Państwo dobrowolnie okazać certyfikat szczepienia bileterowi lub kasjerowi, zyskają Państwo możliwość zakupu biletu ponad wyznaczonym limitem.

Kasy muzealne są otwarte w godzinach otwarcia muzeum. Restauracja działa w godzinach otwarcia muzeum. Od 21 czerwca będzie czynny sklep muzealny – w godzinach otwarcia muzeum. Godziny otwarcia mogą ulec zmianie. Prosimy o zaplanowanie wizyty w muzeum z uwzględnieniem czasu na kontrolę bezpieczeństwa przed wejściem do muzeum.


Dane kontaktowe


Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN
ul. Mordechaja Anielewicza 6
00-157 Warszawa

  • Informacja dla zwiedzających indywidualnych: 22 471 03 01, [email protected], czynna: poniedziałek - piątek 10.00–17.00
  • Informacja dla grup zorganizowanych: 22 471 03 01, [email protected], czynna: poniedziałek - piątek: 10.00–17.00
  • Rezerwacje na warsztaty szkolne: [email protected], poniedziałek - piątek: 10.00–17.00
  • Rezerwacja na zwiedzanie z przewodnikiem: [email protected], poniedziałek - piątek: 10.00–17.00
  • Sekretariat: 22 471 03 00, e-mail: [email protected]
  • W muzeum znajduje się restauracja, serwująca tradycyjne potrawy kuchni żydowskiej.