Warsztaty
25.11.2022

Przez Hiszpanię do Turcji – wegańskie warsztaty kulinarne z Danielem Jarociem

Zapraszamy na podróż przez smaki aszkenazyjsko-sefardyjskie, rozsiane po całym świecie, w wydaniu wegańskim. Razem z Danielem Jarociem, założycielem wegańskiej restauracji Faloviec w Gdańsku, zajrzymy do Rumunii, Grecji, Hiszpanii i Turcji!

  • 25 listopada (piątek), godz. 18.00-22.00
  • Bilety: 290 zł, KUP BILET >>
  • Pracownia kulinarna "U Fani"
  • Liczba miejsc ograniczona

Podczas warsztatów nauczymy się przygotowywać:

  1. zapiekaną polentę po rumuńsku
  2. karydoglyko – orzechowy deser grecki
  3. keftes de espinaka – hiszpańskie paszteciki ze szpinakiem
  4. turecką kawę z kardamonem.

Daniel Jaroć – weganin z miłości, kucharz z zawodu, pasjonat dobrego i zdrowego jedzenia, na co dzień prowadzi wegańską restaurację Faloviec w Gdańsku. W czasie wolnym prowadzi małą niezależną wytwórnie płytową Hidden Beauty Records, zbiera winyle i kasety oraz organizuje koncerty. Organizator dziesiątek imprez o tematyce prozwierzęcej, ekologicznej i społecznej.