Przez Hiszpanię do Turcji – wegańskie warsztaty kulinarne z Danielem Jarociem
image

image

Zapraszamy na podróż przez smaki aszkenazyjsko-sefardyjskie, rozsiane po całym świecie, w wydaniu wegańskim. Razem z Danielem Jarociem, założycielem wegańskiej restauracji Faloviec w Gdańsku, zajrzymy do Rumunii, Grecji, Hiszpanii i Turcji!
- 25 listopada (piątek), godz. 18.00-22.00
- Bilety: 290 zł, KUP BILET >>
- Pracownia kulinarna "U Fani"
- Liczba miejsc ograniczona
Podczas warsztatów nauczymy się przygotowywać:
- zapiekaną polentę po rumuńsku
- karydoglyko – orzechowy deser grecki
- keftes de espinaka – hiszpańskie paszteciki ze szpinakiem
- turecką kawę z kardamonem.
Daniel Jaroć – weganin z miłości, kucharz z zawodu, pasjonat dobrego i zdrowego jedzenia, na co dzień prowadzi wegańską restaurację Faloviec w Gdańsku. W czasie wolnym prowadzi małą niezależną wytwórnie płytową Hidden Beauty Records, zbiera winyle i kasety oraz organizuje koncerty. Organizator dziesiątek imprez o tematyce prozwierzęcej, ekologicznej i społecznej.