Oprowadzanie kuratorskie po wystawie "Od kuchni"

Podczas oprowadzania po wystawie "Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna" kuratorka Magdalena Maślak opowie o koncepcji ekspozycji i jej głównych wątkach. Przedstawi obiekty znajdujące się na ekspozycji i wyjaśni, dlaczego jedzenie jest tak ważne w kulturze żydowskiej.
- 27 sierpnia (sobota), godz. 15.00-16.30
- bilety: normalny 20 zł, ulgowy 15 zł, KUP BILET >>
- prowadzenie: Magdalena Maślak, w języku polskim
- liczba miejsc ograniczona
Magdalena Maślak – kulturoznawczyni, inicjatorka wielu działań kulinarnych, w tym TISZ Festiwalu Żydowskiego Jedzenia. Od lat zajmuje się żydowską kulturą kulinarną i związkami kuchni żydowskiej z kuchniami lokalnymi. Punktem wyjścia jej działań jest kulturowy aspekt jedzenia: jego historia, migracje, zmieniające się tradycje i ich odzwierciedlenie w praktykach codziennych. W Muzeum POLIN kieruje Sekcją Programów Społecznych.