KLASY 1-3: Od kuchni. Sensoryczny spacer po wystawie "Od kuchni"

Zapleć chałkę! Nową wystawę "Od kuchni" poznamy wszystkimi zmysłami. Będziemy słuchać dźwięków, oglądać fotografie, wąchać przyprawy i smakować. Oferta specjalna dostępna od 10 marca 2022.
Umiecie zaplatać chałkę? A znacie składniki czulentu? Nauczycie się tego na warsztatach, na których wykorzystamy wszystkie nasze zmysły! Nie tylko będziemy słuchać dźwięków i oglądać fotografie, ale także wąchać przyprawy, których woń unosi się w czasie świąt i smakować składniki niektórych potraw. Spotkamy się też przy wspólnym stole, który udekorujemy zgodnie z żydowską tradycją. W ten sposób odkryjemy różnorodność kultury żydowskiej "Od kuchni".
Słowa kluczowe: przyprawy, święta żydowskie, chałka, czulent, tradycja
Możliwe terminy: poniedziałki, środy, czwartki, piątki godz. 10.15-11.45 lub 13.00-14.30
Miejsce warsztatu: wystawa czasowa "Od kuchni. Żydowska tradycja kulinarna"
Miejsce zbiórki grupy: hol główny Muzeum POLIN (grupa oczekuje na edukatora)