WOŚP: Warsztaty kulinarne z Alessią Di Donato
image
image
Wylicytuj warsztaty kulinarne z Alessią Di Donato, szefową kuchni z Włoch, która odsłoni przed Tobą sekrety kuchni żydowskiej. Wesprzyj cel 32. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.
- Termin do ustalenia (do 15 grudnia 2024 roku), LICYTUJ →
- Czas trwania: 3 godziny
- Liczba miejsc ograniczona: 12 osób
- Miejsce: Pracownia kulinarna "U Fani" w Muzeum POLIN w Warszawie
To będzie unikalne doświadczenie kulinarne, mistrzowska lekcji kuchni żydowskiej, którą przygotujemy tylko dla Ciebie a, jeśli zechcesz, także dla Twoich znajomych! Podczas zajęć skorzystasz z ogromnego doświadczenia kulinarnego Alessi Di Donato i wraz z nią ugotujesz tradycyjne dania kuchni żydowskiej.
W naszej pracowni kulinarnej zmieści się dwunastoosobowa grupa. Możesz wybrać język, w którym odbędą się warsztaty – polski, angielski lub włoski.
Alessia Di Donato – rzymianka z urodzenia, od 10 lat mieszka i pracuje w Polsce. Szefowa kuchni specjalizująca się w pieczywie i cukiernictwie. Ekspertka i popularyzatorka kuchni żydowskiej, podróżuje po całym świecie w poszukiwaniu żydowskich smaków, odtwarza zapomniane receptury i proponuje nowe wersje znanych potraw. Dzięki swoim daniom zabiera innych w podróż przez kuchnie aszkenazyjską i sefardyjską, z przystankiem we Włoszech.
Jest absolwentką prestiżowych szkół kulinarnych: Le Cordon Bleau, Accademia Italiana Del Pane oraz Paidei – profesjonalnej szkoły cukiernictwa w Mediolanie, w której zdobyła dyplom pod kierunkiem światowego mistrza cukiernictwa Massimo Pica. Miłośniczka sztuki, podróży i dobrego życia.