Menora Info
25.05.2018

Szabatowe gotowanie z Sabiną Francuz

Warsztaty kulinarne - talerze pełne jedzenia i szklanki z sokiem pomarańczowym stoją na stole.
fot. B. Dittmar

Wieczerza szabasowa w ramach autorskiego cyklu Sabiny Francuz, stale współpracującej z Festiwalem Kultury Żydowskiej w Krakowie, założycielki #NotSoKosher, kulturalnej grupy kulinarnej, działającej w krakowskim Chederze. Tym razem to wieczerza wegetariańska, a poza podstawowym menu… kilka niespodzianek!

  • 25 maja (piątek), godz. 18.00

Przy wspólnym stole przygotujemy:

  • przystawka z młodych porów wg Fani Lewando,
  • bulion z kuleczkami macy i nowalijkami,
  • pieczone młode warzywa z chrzanowym musem,
  • nadziewane kalarepki,
  • ziemniaczane kugle z wiejską śmietaną,
  • niespodzianki.

Warsztaty trwają 3-4 godziny i odbędą się w MENORA InfoPunkt, wejście przez Charlotte Menora, Plac Grzybowski 2.


Sabina Francuz

Właścicielka Głodnych Kawałków, niekonwencjonalnego cateringu. Na stałe Współpracująca z Festiwalem Kultury Żydowskiej w Krakowie, założycielka #NotSoKosher, kulturalnej grupy kulinarnej, działającej w krakowskim Chederze

Sabina Francuz, Menora InfoPunkt

 

Warsztaty trwają 3-4 godziny i odbędą się w MENORA InfoPunkt, wejście przez Charlotte Menora, Plac Grzybowski 2.

>> Chętnych do udziału w warsztatach prosimy o zapoznanie się z regulaminem warsztatów.

Warsztaty kulinarne odbywają się we współpracy z 14. Międzynarodowym Festiwalem Filmowym "Żydowskie Motywy".

Partnerem technologicznym warsztatów kulinarnych jest Kenwood.

Patronem medialnym warsztatów kulinarnych jest Kukbuk.