Menora Info
27.11.2016
Spotkania wokół stołu – warsztaty kulinarne z Piotrem Bikontem oraz Mirosławą Olbińską

Co to znaczy gotować po żydowsku? "Po żydowsku znaczy smakowicie" – mówi Piotr Bikont, dziennikarz, smakosz, publicysta i krytyk kulinarny, reżyser teatralny.
Zapraszamy na warsztaty gotowania wraz z Piotrem Bikontem i Mirosławą Olbińską, podczas których będzie można nauczyć się przygotowywać prawdziwe:
- faszerowane szyjki gęsie,
- kugel w dwóch wersjach,
- krupnik,
- kaszankę po żydowsku,
- naleśniczki z farszem jabłkowym lub serowym.
Warsztaty odbędą się 27 listopada o godz. 18 w Menorze InfoPunkcie (wejście przez Charlotte Menora). Koszt udziału w warsztatach: 150 zł. KUP BILET >>
Na warsztatach, które potrwają ok. 3 godzin:
- poznacie i przećwiczycie przepisy na dania kuchni żydowskiej,
- dowiecie się, skąd wynikają tradycje danego święta żydowskiego,
- uzyskacie odpowiedzi na pytania dotyczące żydowskiego świata, które zawsze chcieliście zadać, ale nie mieliście kogo zapytać,
- spędzicie wspaniały czas z osobami pełnymi pasji, które tak jak Wy chcą wiedzieć więcej.
>> Chętnych do udziału w warsztatach prosimy o zapoznanie się z regulaminem warsztatów.
Partnerem technologicznym warsztatów kulinarnych jest Kenwood.
Patronem medialnym warsztatów kulinarnych jest Kukbuk.