Okrągły smak bajgli – warsztaty kulinarne z Alessią Di Donato

Menora sieje ferment! Jak stworzyć najsławniejsze i najsmaczniejsze kółka kuchni żydowskiej? Dowiemy się tego podczas warsztatów w całości poświęconych domowej produkcji bajgli.
20 marca (piątek), godz. 18.00, bilety: 200 zł, KUP BILET >>
Pod kierunkiem Alessii Di Donato przygotujemy i spróbujemy różnych rodzajów ciasta i nadzień, odkrywając tajemnice i kruczki, które pomogą nam zrobić idealne bajgle w domu.
Menu, które przygotujemy:
- Bajgle klasyczne z mąką chlebową
- Pizza Bajgle
- Bajgle z mąką pełnoziarnistą
- Dodatki:
- Frittata di pasta + karczochy marynowane
- Tatara ze śledzia + krem chrzanowy
- Ricotta + czekoladowy ganache
Alessia Di Donato
Alessia Di Donato, Rzymianka z urodzenia, szefowa kuchni specjalizująca się cukiernictwie, uczy technik kulinarnych, pisze o jedzeniu, miłośniczka sztuki, podróży i dobrego życia.
Absolwentka prestiżowych szkół kulinarnych: Le Cordon Bleau, Accademia Italiana Del Pane oraz Paidei - profesjonalnej szkoły cukiernictwa w Mediolanie, gdzie zdobyła dyplom pod kierunkiem Massima Pica.
Warsztaty trwają 3-4 godziny i odbędą się w MENORA InfoPunkt, wejście przez Charlotte Menora, Plac Grzybowski 2.
>> Chętnych do udziału w warsztatach prosimy o zapoznanie się z regulaminem warsztatów.