Menora Info
Odwołane

Okrągły smak bajgli – warsztaty kulinarne z Alessią Di Donato

Grafika ilustracyjna: w drucianym koszu na pieczywo ułożone są bajgle: z makiem, z sezamem i inne
fot. Muzeum Historii Żydów Polskich

Menora sieje ferment! Jak stworzyć najsławniejsze i najsmaczniejsze kółka kuchni żydowskiej? Dowiemy się tego podczas warsztatów w całości poświęconych domowej produkcji bajgli.

20 marca (piątek), godz. 18.00, bilety: 200 zł, KUP BILET >>

Pod kierunkiem Alessii Di Donato przygotujemy i spróbujemy różnych rodzajów ciasta i nadzień, odkrywając tajemnice i kruczki, które pomogą nam zrobić idealne bajgle w domu. 

Menu, które przygotujemy:

  • Bajgle klasyczne z mąką chlebową  
  • Pizza Bajgle
  • Bajgle z mąką pełnoziarnistą
  • Dodatki:
    • Frittata di pasta + karczochy marynowane
    • Tatara ze śledzia + krem chrzanowy
    • Ricotta + czekoladowy ganache

Alessia Di Donato

Alessia Di Donato, Rzymianka z urodzenia, szefowa kuchni specjalizująca się cukiernictwie, uczy technik kulinarnych, pisze o jedzeniu, miłośniczka sztuki, podróży i dobrego życia.

Absolwentka prestiżowych szkół kulinarnych: Le Cordon Bleau, Accademia Italiana Del Pane oraz Paidei - profesjonalnej szkoły cukiernictwa w Mediolanie, gdzie zdobyła dyplom pod kierunkiem Massima Pica.

 

Warsztaty trwają 3-4 godziny i odbędą się w MENORA InfoPunkt, wejście przez Charlotte Menora, Plac Grzybowski 2.

>> Chętnych do udziału w warsztatach prosimy o zapoznanie się z regulaminem warsztatów.