Menora Info
25.05.2019
Kuchnia wielokulturowej Polski - warsztaty kulinarne z Dżennetą Bogdanowicz

To będzie drugie spotkanie w naszej sali kulinarnej z Dżennetą Bogdanowicz - gospodynią Tatarskiej Jurty, mistrzynią świata w pieczeniu kiszki i babki ziemniaczanej.
- 25 maja (sobota), godz. 16.00
Nauczymy się przygotowywać:
- Zupę cymes- marchwiankę na gałeczkach ziemniaczano-mięsnych,
- Babkę ziemniaczaną na wołowinie,
- Dżajma - placuszki mączne smażone na maśle posypane cukrem pudrem lub z jabłuszkami,
- Syte - napój tatarski z wody, miodu oraz z dodatkiem soku z cytryny.
Warsztaty trwają 3-4 godziny i odbędą się w MENORA InfoPunkt, wejście przez Charlotte Menora, Plac Grzybowski 2.
>> Chętnych do udziału w warsztatach prosimy o zapoznanie się z regulaminem warsztatów.
Patronem medialnym warsztatów kulinarnych jest Kukbuk.