Menora Info
Kawior żydowski w wersji wege
Składniki:
- 1 cebula
- ½ szklanki ugotowanego bobu (można zastąpić zielonym groszkiem)
- ½ szklanki zielonej fasolki pokrojonej w 1,5 cm kawałki
- garść orzechów włoskich
- ½ kostki tofu wędzonego
- 1 łyżeczka pasty Marmite
- olej ryżowy lub rzepakowy (bezsmakowy)
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Na patelni podsmaż cebulę na oleju ryżowym aż zmięknie
- Kiedy cebula będzie już miękka, dodaj pokrojone w drobna kostkę tofu wędzone. Podsmaż na dużym ogniu. Następnie dodaj surową fasolkę szparagową i groszek.
- Orzechy upraż na patelni lub w piekarniku i dodaj do reszty.
- Wszystkie składniki posiekaj niezbyt drobno nożem i dobrze ze sobą wymieszaj
- Dopraw solą i pieprzem oraz łyżką oleju z orzechów.