TISZ Festiwal: Sukotowe warsztaty kulinarne z Junoną Lamchą-Grynberg

Zapraszamy w kulinarną podróż z Junoną Lamchą-Grynberg. Złożą się na nią aromat cytrusów i szczypta tradycji. Wspólnie przygotujemy dania charakterystyczne dla Sukot – święta zbiorów.
- 16 października (środa), godz. 18:00-20:00, BRAK MIEJSC
- Miejsce: JCC Warszawa (Chmielna 9a)
- Bilety: 45 zł (35 zł dla osób z aktualną kartą członkowską JCC Warszawa)
Z mistrzynią kulinarnych kreacji spotkamy się w tętniącym życiem Centrum Społeczności Żydowskiej JCC Warszawa. Poznamy żydowskie tradycje kulinarne, zwłaszcza te związane ze świętem Sukot. Na koniec warsztatów spróbujemy dań w suce, tradycyjnym świątecznym szałasie.
Junona Lamcha-Grynberg – stylistka, autorka i redaktorka przepisów kulinarnych, prowadzi warsztaty kulinarne, uczy gotować i stylizować potrawy wegetariańskie z różnych kuchni świata. Lubi czytać i dyskutować o jedzeniu.
Wydarzenie towarzyszące TISZ Festiwalowi organizowane przez Jewish Community Center.