Warsztaty
16.10.2022

TISZ Festiwal: Śledząc szlaki śledzia – warsztaty kulinarne

Na talerzu znajduje się kanapka ze śledziem.
fot. Państwowe Muzeum Etnograficzne

Do kuchni Państwowego Muzeum Etnograficznego zapraszamy osoby, które chcą nauczyć się przyrządzania śledzia i jego wegańskiego odpowiednika na kilka sposobów.

  • 16 października (niedziela), godz. 11.00-13.00
  • Miejsce: Państwowe Muzeum Etnograficzne, ul. Kredytowa 1, sala kameralna
  • Liczba miejsc ograniczona: 15 osób – obowiązuje rezerwacja miejsc: [email protected] lub telefonicznie pod numerem telefonu: 22 696 53 80 lub 510 336 571
  • Bilety: normalny 30 zł, ulgowy zgodnie z zasadami określonymi na stronie Państwowego Muzeum Etnograficznego >>

Śledź jest rybą wędrowną – spotkamy go w Oceanie Arktycznym, w kanale La Manche i oczywiście w wodach Morza Bałtyckiego. Na warsztatach będziemy wędrować z nim przez różne kraje i receptury, bo w niejednej kuchni narodowej jest on popularnym przysmakiem.
 
W profesjonalnie wyposażonej kuchni będą czekać na Was czekać pracownicy i pracowniczki Państwowego Muzeum Etnograficznego, których przepisy zdobyły największe uznanie jury w naszym wewnętrznym, dorocznym konkursie na najsmaczniejszego śledzia! 
 
Wydarzenie towarzyszące TISZ Festiwalowi organizowane przez Państwowe Muzeum Etnograficzne.

Logo Muzeum Etnograficznego