TISZ Festiwal: Śledząc szlaki śledzia – warsztaty kulinarne
Do kuchni Państwowego Muzeum Etnograficznego zapraszamy osoby, które chcą nauczyć się przyrządzania śledzia i jego wegańskiego odpowiednika na kilka sposobów.
- 16 października (niedziela), godz. 11.00-13.00
- Miejsce: Państwowe Muzeum Etnograficzne, ul. Kredytowa 1, sala kameralna
- Liczba miejsc ograniczona: 15 osób – obowiązuje rezerwacja miejsc: [email protected] lub telefonicznie pod numerem telefonu: 22 696 53 80 lub 510 336 571
- Bilety: normalny 30 zł, ulgowy zgodnie z zasadami określonymi na stronie Państwowego Muzeum Etnograficznego >>
Śledź jest rybą wędrowną – spotkamy go w Oceanie Arktycznym, w kanale La Manche i oczywiście w wodach Morza Bałtyckiego. Na warsztatach będziemy wędrować z nim przez różne kraje i receptury, bo w niejednej kuchni narodowej jest on popularnym przysmakiem.
W profesjonalnie wyposażonej kuchni będą czekać na Was czekać pracownicy i pracowniczki Państwowego Muzeum Etnograficznego, których przepisy zdobyły największe uznanie jury w naszym wewnętrznym, dorocznym konkursie na najsmaczniejszego śledzia!
Wydarzenie towarzyszące TISZ Festiwalowi organizowane przez Państwowe Muzeum Etnograficzne.