TISZ Festiwal: Rodzinne gotowanie. Poznajemy kuchnię żydowską: mirabelka

Dawno, dawno temu w Dzielnicy Północnej Warszawy, której dzisiejszy Muranów jest częścią, mieszkańcy kamienic zamykali ciepły czas w szklane słoje. Z owoców lata i jesieni robiono przetwory, aby zimą cieszyć się tym niezwykłym skarbem.
- 4 października (niedziela), godz. 16.00
- Miejsce: Zoom
- KUP BILET >>
Między domami rosły różne drzewa, na przykład takie o niewielkich, złotych, słodkich i pięknie pachnących śliweczkach – mirabelka. Poznamy historię niezwykłego drzewa z ulicy Nalewki. Sprawdzimy, czy dziś można je odnaleźć. Nauczymy się, jak słodkość owoców przechować na później, by mogły być z nami nie tylko wtedy, kiedy owocują drzewa.
Informacje jakie owoce zaczarujemy w słoikach otrzymacie w mailu potwierdzających potwierdzającym zgłoszenie na warsztaty.