Podcast
30.09-4.10.2020

TISZ Festiwal: podcast kulinarno-muzyczny w Radiu POLIN

Na błękitnym obrusie leżą rzędami hamantasze - kruche trójkątne ciasteczka wypełnione konfiturą
fot. Muzeum Historii Żydów Polskich

Przez pięć festiwalowych wieczorów będziecie mogli posłuchać w Radiu POLIN kulinarno-muzycznego podcastu ze specjalnym udziałem Basi Stareckiej i Alessii Di Donato, które opowiedzą o swoich kulinarnych podróżach, ulubionej muzyce do gotowania i skojarzeniach z kuchnią żydowską. Słuchajcie nas codziennie o 20:00!

  • 30 września - 4 października

Audycje:

  • 30.09.2020 – Odcinek 1: O tym, czy kuchnia żydowska jest BLISKO i gdzie można ją znaleźć rozmawiają Basia Starecka, Alessia di Donato i Radosław Wójcik
     

     

  • 1.10.2020 – Odcinek 2: O żydowskiej kuchni i specjalnym menu restauracji Warsze rozmawiają Basia Starecka, Alessia di Donato i Radosław Wójcik
     

     

  • 2.10.2020 – Odcinek 3: O tym, jak gotować ekologicznie i jak nie marnować żywności rozmawiają Basia Starecka, Alessia di Donato i Radosław Wójcik
     

     

  • 3.10.2020 – Odcinek 4: O kulinarnych podróżach i o tym, jak się do nich przygotować rozmawiają Basia Starecka, Alessia di Donato i Radosław Wójcik
     

     

  • 4.10.2020 – Odcinek 5: O kuchni w czasach pandemii i o tym, jak jeść dobrze w trakcie lockdownu rozmawiają Basia Starecka, Alessia di Donato i Radosław Wójcik
     

     

Transkrypcje audycji: