Tel Aviv - Warsaw Express - warsztaty kulinarne z Sabiną Francuz

Nadchodzące święto Tu bi-Szwat oznacza koniec zimy oraz opadów deszczu, i początek krążenia życiodajnych soków w drzewach. Nowy rok drzew uczcimy specjalnym świątecznym menu.
24 stycznia (piątek), godz. 18.00, bilety: 200 zł, KUP BILET >>
Z portu w Jaffie wprost na nasze spotkanie dopłyną najpyszniejsze owoce, a warsztaty poprowadzi Sabina Francuz.
Przy wspólnym stole przygotujemy:
- figi nadziewane orzechami w sosie z tamaryndowca
- sałatkę 7 darów ziemi
- duszonego ananasa z suszonymi owocami i chili
- noworoczną babkę.
Warsztaty trwają 3-4 godziny i odbędą się w MENORA InfoPunkt, wejście przez Charlotte Menora, Plac Grzybowski 2.
>> Chętnych do udziału w warsztatach prosimy o zapoznanie się z regulaminem warsztatów.
Warsztaty towarzyszą wystawie czasowej „Gdynia-Tel Awiw”. Wszyscy uczestnicy warsztatów otrzymają dwuosobowe zaproszenia na wystawę.
Sabina Francuz
Właścicielka Głodnych Kawałków, niekonwencjonalnego cateringu. Na stałe Współpracująca z Festiwalem Kultury Żydowskiej w Krakowie, założycielka #NotSoKosher, kulturalnej grupy kulinarnej, działającej w krakowskim Chederze.
Podczas drugiej edycji TISZ Festiwalu Żydowskiego Jedzenia w 2019 roku Sabina Francuz stworzyła projekt "Nakryty stół" oraz wspólnie z Mecyje - nieformalną grupą kucharek eksplorującą wspólne polskie i żydowskie korzenie kulinarne – wyjątkowy eksperyment kulinarny na finał festiwalu.