Warsztaty

Rozsmakuj się w kuchni żydowskiej – warsztaty kulinarne

Zapraszamy na warsztaty kulinarne poświęcone kuchni żydowskiej. Podczas zajęć uczestnicy poznają wybrane potrawy i uczą się ich samodzielnego przygotowywania. Warsztaty prowadzi Renata Płotczyk – przewodniczka miejska i edukatorka współpracująca z Muzeum POLIN.

Każde ze spotkań przygotowujemy zgodnie z potrzebami konkretnej grupy uczestników. Dla osób z niepełnosprawnością słuchu zapewniamy tłumaczenie na polski język migowy oraz systemy wspierające słyszenie (po wcześniejszym zgłoszeniu). Dla osób z niepełnosprawnością wzroku – audiodeskrypcję na żywo, materiały w druku powiększonym (po wcześniejszym zgłoszeniu) oraz dodatkowe wsparcie asystentów. Każde spotkanie jest dostępne dla osób z niepełnosprawnością ruchową.

Filmy instruktażowe dotyczące organizacji warsztatów kulinarnych dostępnych dla osób niewidomych, słabowidzących, Głuchych i niesłyszących

Logo projektu Żydowskie Dziedzictwo Kulturowe - od lewej logotypy Iceland Lichtenstein Norway Grants, Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego i Muzeum POLIN.

www.eeagrants.org, www.norwaygrants.org, www.gov.pl