Chanuka z Alessią di Donato

Czerpiąc z tradycji kulinarnych związanych z Chanuką, zorganizowaliśmy warsztaty, które poprowadzi Alessia Di Donato.
- 1 grudnia (sobota), godz. 16.00
Istnieją święta, które mają szczególne zapachy. Chanuka, zwana “Świętem Świateł”, jest żydowskim świętem celebrującym pryncypialność kultury, zdolność przekazania pamięci i jej siły z pokolenia na pokolenie, z jednego stulecia na drugie. Jednym z kluczowych symboli tej radosnej okoliczności jest olej. Dlatego właśnie Chanuka ma aromat ciepłego oleju, ale również mleka i czekolady…
W wigilię tego ważnego święta, które w tym roku rozpoczyna się 2 grudnia, będą na Ciebie czekać światła wyjątkowej Menory.
Dołącz do nas aby odkryć i przygotować typowe specjały chanukowe.
Menu wegetariańskie:
- Fritto misto alla romana
- Latkes
- Bomboloni ripieni ( Sufganijot z nadzieniem)
- Blintzes
Allesia Di Donato
Alessia Di Donato, Rzymianka z urodzenia i Polka z wyboru. Szefowa kuchni specjalizująca się cukiernictwie, pisze o jedzeniu i kuchni, uczy technik kulinarnych, miłośniczka sztuki, podróży i dobrego życia.
Od 2014 żyje na Podlasiu wraz ze swoją partnerką i kotem.
Warsztaty trwają 3-4 godziny i odbędą się w MENORA InfoPunkt, wejście przez Charlotte Menora, Plac Grzybowski 2.
>> Chętnych do udziału w warsztatach prosimy o zapoznanie się z regulaminem warsztatów.
Patronem medialnym warsztatów kulinarnych jest Kukbuk.