Be-teawon! Smacznego! Warsztaty kulinarne dla nastolatków z niepełnosprawnościami i ich rodzin

Zapraszamy do krainy smaków i zapachów – Pracowni kulinarnej "U Fani"! To tutaj, na powierzchni 231 metrów kwadratowych studia kuchennego, będziemy gotować, piec smażyć i łączyć składniki, aby wyczarować niepowtarzalne dania kuchni żydowskiej.
- 7 czerwca (sobota), godz. 14:00–17:00
- Pracownia kulinarna "U Fani"
- Wstęp bezpłatny, wymagana rezerwacja: [email protected]
- Wiek uczestników i uczestniczek: 13–17 lat
Podczas tych smakowitych warsztatów poznamy wybrane przepisy kulinarne oraz samodzielnie przygotujemy różne potrawy. Warsztaty poprowadzi ekspertka kulinarna, która w ciekawy sposób przybliży tajemnice kuchni. Całość dopełnią opowieści o kulturze i tradycjach żydowskich.
Zajęcia poprowadzi Agnieszka Kuś – historyczka, varsavianistka, autorka tekstów, przewodniczka, edukatorka muzealna i vlogerka. Studiowała historię i italianistykę na Uniwersytecie Warszawskim, relacje polsko-żydowskie w Instytucie Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk oraz Food Studies na SWPS w Warszawie. Zajmuje się historią kulinariów i gastronomii. W Muzeum POLIN prowadzi kulinarne spacery po Warszawie, warsztaty kulinarne z oferty stałej muzeum oraz podczas TISZ Festiwalu Żydowskiego Jedzenia.